Beweeg- en Vitaliteitscoach Stéphanie

Laagdrempelig, persoonlijk & doelgericht.

Energiek & Krachtig zijn!

Personal training, Leefstijlcoaching, Vitaliteitstrajecten en online coaching

Welkom bij Beweeg- en Vitaliteitscoach Stéphanie. Leefstijlbegeleiding gespecialiseerd in mental coaching, voeding & beweging, stress & burn-out. 

Wil je iets veranderen in je leefstijl, omdat je het gevoel hebt dat daar wist te behalen valt, maar weet je niet waar je moet beginnen?

Ik begeleid je graag wanneer je lichamelijke en/of mentale klachten ondervindt in het dagelijks leven. Samen opzoek naar de oorzaak en aan de slag met de oplossing! Werk aan een gezondere leefstijl!

Vitaliteit, leefstijl en gezondheid

Vitaliteit is een steeds belangrijker onderwerp in de huidige samenleving. Hoe beter je vitaliteit in balans is, hoe beter je persoonlijke welzijn is. Vitaliteit omvat je fysieke en mentale gesteldheid, waarbij we uitgaan van een combinatie van jouw voedings- en beweegpatroon, ontspannings- en slaappatroon en sociaal-emotionele patronen. Deze patronen komen voort uit bepaald gedrag dat wordt aangestuurd door je hersenen. Heb jij enig idee hoe jouw hersenen jouw gedrag manipuleren? Hoe kun je patronen doorbreken, zonder al te veel gedragsveranderingen te ondergaan? En hoe kun je een nieuwe leefstijl volhouden? Deze vragen gaan we beantwoorden tijdens jouw reis naar een gezondere leefstijl!

Symptomen van verminderde vitaliteit: lage conditie, weinig spierkracht, (onverklaarbare) vermoeidheid, hoofdpijn, prikkelbaar zijn, pijnlijke spieren, rugpijn, hartkloppingen, concentratie- en/of geheugenproblemen, onrust ervaren, slaapproblemen, angstig zijn, regelmatig ziek zijn/verlaagde weerstand hebben, verhoogd BMI of obesitas, diabetes type II, verhoogd cholesterol, verhoogde bloeddruk, maag- darmklachten, huidproblemen, gewrichtsproblemen en andere gezondheidsklachten.

Kijk op de pagina "De Vitaliteitscoach" voor de mogelijkheden die er zijn om een gezondere leefstijl aan te leren. Naast losse consulten zijn er ook mogelijkheden voor complete vitaliteitstrajecten.

Stress en Burn-out

Stress op het werk of in de privésferen komt veel voor. Dit hoeft niet direct grote gevolgen te hebben, maar wanneer je merkt dat je er klachten van gaat ondervinden en je niet meer normaal kunt functioneren is het tijd om het probleem aan te pakken! Stress zal nooit verdwijnen, maar je kunt wel leren hoe je ermee om kunt gaan. Leer jouw stresslevel te reguleren en je gedachten te reflecteren. Vind weer rust! 

Stress en burn-out is een teken van verminderde vitaliteit, er mist onder andere balans tussen draagkracht en draaglast. Op de pagina "Vitaliteitstrajecten" vind je hierover een speciaal traject die je kan helpen weer de baas te worden over je eigen stresslevel.

Ondersteuning bij zwangerschap

Zwanger zijn kan uiteenlopende ongemakken met zich meebrengen. Door de hormonale schommelingen die plaatsvinden in je lichaam en het harde werken wat het doet om een kindje te laten ontwikkelen kun je klachten ondervinden die uiteenlopen van spierklachten tot moeilijkheden bij een gezond voedingspatroon bijhouden en emotionele uitschieters. Met de ondersteuning van de vitaliteitscoach tijdens jouw zwangerschap leer je om te gaan met de ongemakken en krijg je tips en adviezen om het allemaal wat aangenamer te maken voor jezelf. Met de vitaliteitstrajecten voor zwangere vrouwen kun je ondersteund worden bij het gezond bewegen en sporten, gezond voedingspatroon te onderhouden en je mentale gezondheid. 

Begeleiding bij de overgang en hormonale klachten

Dames in de overgang ondervinden uiteenlopende klachten die mild of juist vrij extreem zijn. Anderen hebben juist geen klachten, of linken bepaalde klachten niet aan de overgang. Vaak zijn bepaalde aanpassingen in je voedingspatroon al genoeg om klachten te verminderen. Spier- en botverstevigende oefeningen zijn weer belangrijk om de kans op osteoporose te verlagen. Sporten is ook heel belangrijk om de extra kilo’s te lijf te gaan die de overgang vaak met zich meebrengt.

Kun jij wel wat hulp gebruiken om je klachten te verminderen en de overgang wat soepeler te laten verlopen? Of ondervind je om een andere rede hormonale klachten? Maak dan gebruik van een vitaliteitstraject waarin we samen aan de slag gaan met jouw lichamelijke en mentale ongemakken.

 

Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.