Studio Vitaliteit

Energiek & Krachtig zijn!Hormooncoaching

Hormonen zijn gekke stofjes in het lichaam, maar ze hebben bedienen hele belangrijke functies. Zonder hormonen zouden we niet goed kunnen functioneren en zouden alle lichamelijke processen ongeorganiseerd plaatsvinden. Dat is nu ook precies wat er gebeurd, wanneer er een disbalans is in jouw hormoonstelsel.

Er zijn vele oorzaken te bedenken die ervoor zorgen dat jouw hormoonstelsel uit balans is. Verkeerde voeding, inactiviteit, slecht slapen, overmatig stress en het gebruik van alcohol, medicatie of andere middelen. Dit zijn allemaal oorzaken waar je wat aan kunt doen, maar er zijn ook oorzaken die niet direct op te lossen zijn. Je kunt hierbij denken oorzaken die gepaard gaan met bepaalde levensfases en dan vooral bij vrouwen. Wanneer je bijvoorbeeld in de overgang zit of misschien wel zwanger bent, zullen jouw hormonen alle kanten op schieten en in andere verhoudingen aanwezig zijn, omdat ze ineens een andere functie hebben gekregen. Ze zorgen voor een soort transitie. Wanneer jouw hormonen dit niet zouden doen, zou je lichaam niet in staat zijn om een zwangerschap te doorlopen of jou naar een andere levensfase te brengen tijdens de overgang. Dat is natuurlijk een heel mooi gegeven, maar echt vrolijk wordt je er soms niet van.

Wanneer vrouwen in de overgang zijn kan dit voor verschillende problemen zorgen. Niet alleen dat je je minder energiek voelt, maar je kunt je ook minder op je gemak voelen door de opvliegers, slecht slapen en daardoor minder goed functioneren, erg aankomen in gewicht of emotioneel zijn. De oorzaak hiervan (de overgang zelf) kun je niet oplossen, dit moet je doorlopen. Het heeft namelijk ook een functie. Wat je wel kunt doen is kleine aanpassingen doen die de klachten kunnen verlichten. Hierbij kun je denken aan veranderingen in je voedings- en beweegpatroon, maar ook aan hoe jij omgaat met de situatie. Wat zijn jouw gedachten, helpen ze jou of werken ze je juist tegen? De vitaliteitscoach kan ondersteuning bieden door met je te praten over de situatie en door te kijken of jouw leefstijl nog wel bij de behoefte van jouw lichaam past.

Kosten

  • Intake: 55 euro
  • Coachsessie: 75 euro
  • Coachpakket 3x: 217,50 euro
  • Coachpakket 5x: 350,- euro

Extra aan te vragen

  • Wekelijks e-coaching via mail: 75 euro per maand
  • Los e-coachingsmoment via mail: 25 euro per keer


Tip: verschillende werkgevers hebben tegenwoordig een "vitaliteitspotje" beschikbaar of zijn op een andere manier bereid mee te delen in de kosten wanneer je bijvoorbeeld in een re-integratietraject zit. Informeer hier dus naar bij je werkgever.