Beweeg- en Vitaliteitscoach Stéphanie

Laagdrempelig, persoonlijk & doelgericht. 

De Vitaliteitscoach

Soms lukt het je zelf niet om de oorzaak en oplossing te vinden voor jouw klachten of dingen waar je tegenaan, heb je al van alles geprobeerd, helpt niets op de lange termijn en loop je vast. Het kan dan helpen om hierover met een coach in gesprek te gaan. Ik als vitaliteitscoach kan door middel van gesprekstechnieken en het doen van opdrachten met jou, helpen om op zoek te gaan naar een oplossing voor jouw specifieke klachten of problemen. 

Mogelijke vragen waarmee je bij de Vitaliteitscoach terecht kunt:

 • Je probeert al jaren je leefstijl te veranderen, maar lukt het maar niet dit vol te houden. Hoe komt dit?
 • De verandering van en zoektocht naar omgeving, gedrag, vaardigheden, overtuiging, identiteit en zingeving. Je wilt wat anders in je leven, maar wat?
 • Je valt steeds weer terug in je oude gedragspatronen of je ervaart mentale onrust. Waar komt dit door?
 • Hoe verander je je beweeg- en voedingspatroon naar wat gezond is, maar wel bij jouw leefsituatie past?
 • Hoe kun je beter omgaan met langdurige stress die je ervaart, zodat je geen continu opgejaagd en onrustig gevoel meer hebt?
 • Hoe kun je werk, privé en gezondheid weer optimaal combineren? Hoe krijg je deze elementen weer in balans?
 • Hoe kun je lichamelijke en geestelijke klachten voorkomen of juist aanpakken?
 • Heb je last van symptomen als: vermoeidheid, lage weerstand, hoofd- en rugpijn, spierpijn, hartkloppingen, hoge bloeddruk, gejaagdheid, etc.? Waar komt dit van en hoe kom je er vanaf?
 • Etc. 

Het verschil tussen leefstijlcoaching en vitaliteitscoaching

Het lijkt misschien hetzelfde maar er is een wezenlijk verschil tussen leefstijl en vitaliteit. Wanneer je kijkt naar de vitaliteitspiramide, beslaat leefstijl de eerste 4 lagen, vitaliteit gaat iets verder. Bij vitaliteitscoaching kijk ik naar alle pijlers van de piramide. 

Tijdens mijn coachsessies en in de vitaliteitstrajecten begin ik bij leefstijl en kijk ik naar: voeding, beweging, slaap en ontspanning. Het kan zijn dat we erachter komen dat er ook nog "dingen" spelen op maatschappelijk vlak (de bovenste lagen van de piramide). Hier kan ik dan als vitaliteitscoach verder op in gaan, waar alleen een leefstijlcoach moet stoppen en doorverwijzen.


De werkwijze van de Vitaliteitscoach

Emotionele ontwikkeling, eerder opgedane successen en je positieve en sterke eigenschappen naar boven halen staan centraal tijdens het vitaliteitstraject. Ik maak gebruik van oplossingsgericht coachen en van technieken uit de cognitieve gedragstherapie. Een belangrijke vraag waar we antwoord op willen hebben: "Waarom doe je wat je doet?"

Naast het mentale gedeelte, heeft beweging en voeding ook veel invloed op je welzijn. Een kritische kijk op jouw beweeg- en voedingspatroon is dan ook onderdeel van jouw avontuur.

Het doel is om je binnen een aantal sessies de tools te geven die je nodig hebt om jouw leefstijl te verbeteren en te zorgen dat je dit levenslang kunt inzetten. 

Naast losse sessies kun je ook kiezen voor een totaal pakket, al dan niet inclusief voedings- en sportbegeleiding. Kijk voor meer informatie bij "vitaliteitstrajecten".

Praktische informatie

Eén sessie (ook het intakegesprek) duurt 45 tot 60 minuten. Het coachtraject duurt zo lang als nodig is, het is lastig om aan te geven hoe lang het traject exact zal duren. Dit is namelijk afhankelijk van de complexiteit van jouw vraag en het aantal veranderingen die je wilt bewerkstelligen.

Tarieven

 • Intake (verplicht): 47,50 euro
 • Consult (voorbereidingstijd en verslaglegging inbegrepen): 65 euro per sessie
 • Vitaliteitstraject: vanaf 245,- euro, afhankelijk van welk pakket je kiest, zie pagina "Vitaliteitstrajecten"
 • Vitaliteitscheck (persoonlijk gesprek en adviesrapportage): 50,- euro
 • Online Vitaliteitscheck (online vragenlijst waarnaar eenmalig persoonlijk advies via mail volgt): 37,50 euro

 

 Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.