Beweeg- en Vitaliteitscoach Stéphanie

Laagdrempelig, persoonlijk & doelgericht.

De Vitaliteitscoach

Vitaliteit, oftewel "Levenskracht", staat voor een leven met een optimale balans tussen een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Wanneer je bepaalde klachten hebt (lichamelijk of mentaal) ga ik samen met jou op zoek naar de oorzaak hiervan. Wanneer we deze weten gaan we aan de slag met de oplossing. Een ongezond voedings- en beweegpatroon leiden vaak naar de oorzaak, de oplossing ligt meestal in kleine aanpassingen. De aanpassingen die we gaan doen zullen bij jouw leven passen, zodat je ze op lange termijn vol kunt houden.

Het doen van een vorm van bewegen of sport is over het algemeen een onderdeel van het veranderen van jouw gedragspatronen. Dit kan variëren van een dagelijkse wandeling in het bos, de rustigste vorm van yoga of misschien wel een zeer intensieve training. Samen zullen we kijken naar de geschikte vorm voor jou. Naast beweging is een gezond voedingspatroon ook zeer belangrijk om je vitaal te voelen. Ik geloof niet in het creëren van een gezondere leefstijl zonder jouw voedingspatroon eens goed onder de loep te nemen. Jouw mentale gesteldheid wordt beïnvloed door hormonen en neurotransmitters die weer beïnvloed worden door voeding. Daarnaast dient voeding ook als een bouw- en brandstof voor je spieren, organen, eigenlijk het hele lichaam. Het gaat om de juiste samenstelling van voedingsstoffen, GEEN dieet! Daarom zal ook dit een belangrijk onderdeel zijn van jouw vitaliteitstraject.

Wanneer je voor een vitaliteitscoach kiest

Soms lukt het je zelf niet om de oorzaak en oplossing voor jouw klachten of problemen te vinden, heb je al van alles geprobeerd, helpt niets op de lange termijn en loop je vast. Het kan dan helpen om hierover met een coach in gesprek te gaan. Ik als vitaliteitscoach kan door middel van gesprekstechnieken en het doen van opdrachten met jou, helpen om op zoek te gaan naar een oplossing voor jouw specifieke klachten of problemen. 

Mogelijke vragen waarmee je bij de Vitaliteitscoach terecht kunt:

 • Je probeert al jaren je leefstijl te veranderen, maar lukt het maar niet dit vol te houden. Hoe komt dit?
 • De verandering van en zoektocht naar omgeving, gedrag, vaardigheden, overtuiging, identiteit en zingeving. Je wilt wat anders in je leven, maar wat?
 • Je valt steeds weer terug in je oude gedragspatronen of je ervaart mentale onrust. Waar komt dit door?
 • Hoe verander je je beweeg- en voedingspatroon naar wat gezond is, maar wel bij jouw leefsituatie past?
 • Hoe kun je omgaan met de stressmomenten in je leven die energie vreten?
 • Hoe kun je werk, privé en gezondheid weer optimaal combineren?
 • Hoe kun je lichamelijke en geestelijke klachten voorkomen of juist aanpakken?
 • Heb je last van symptomen als: vermoeidheid, lage weerstand, hoofd- en rugpijn, spierpijn, hartkloppingen, hoge bloeddruk, gejaagdheid, etc.? Waar komt dit van en hoe kom je er vanaf?

De werkwijze van de Vitaliteitscoach

Emotionele ontwikkeling, eerder opgedane successen en je positieve en sterke eigenschappen naar boven halen staan centraal tijdens het vitaliteitstraject. Ik maak gebruik van oplossingsgericht coachen en van technieken uit de cognitieve gedragstherapie. Een belangrijke vraag waar we antwoord op willen hebben: "Waarom doe je wat je doet?"

Naast het mentale gedeelte, heeft beweging en voeding ook veel invloed op je welzijn. Een kritische kijk op jouw beweeg- en voedingspatroon is dan ook onderdeel van jouw avontuur.

Het doel is om je binnen een aantal sessies de tools te geven die je nodig hebt om jouw leefstijl te verbeteren en te zorgen dat je dit levenslang kunt inzetten. 

Naast losse sessies kun je ook kiezen voor een totaal pakket, al dan niet inclusief voedings- en sportbegeleiding. Kijk voor meer informatie bij "vitaliteitstrajecten".

Praktische informatie

Eén sessie (ook het intakegesprek) duurt 45 tot 60 minuten. Het coachtraject duurt zo lang als nodig is, het is lastig om aan te geven hoe lang het traject exact zal duren. Dit is namelijk afhankelijk van de complexiteit van jouw vraag en het aantal veranderingen die je wilt bewerkstelligen.

Tarieven

 • Intake (verplicht): 47,50 euro
 • Consult (voorbereidingstijd en verslaglegging inbegrepen): 65 euro per sessie
 • Vitaliteitstraject: vanaf 245,- euro, afhankelijk van welk pakket je kiest, zie pagina "Vitaliteitstrajecten"
 • Vitaliteitscheck (persoonlijk gesprek en adviesrapportage): 50,- euro
 • Online Vitaliteitscheck (online vragenlijst waarnaar eenmalig persoonlijk advies via mail volgt): 37,50 euro

 

 Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.