Studio Vitaliteit

Energiek & Krachtig zijn!De Vitaliteitscoach

Wil jij:

  • Meer rust in je hoofd
  • Een fijnere werk-/privébalans
  • Een gezondere leefstijl
  • Je lichamelijke klachten verminderen
  • Herstellen van klachten n.a.v. chronische stress of burn-out
  • Meer energie ervaren
  • Meer zelfvertrouwen
  • Investeren in een betere zelfredzaamheid voor nu en in de toekomst
  • Weten hoe je alle ballen in lucht kunt houden

Lees dan snel verder!


Vitaliteit, oftewel "Levenskracht", staat voor een leven met een optimale balans tussen een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Wanneer je bepaalde klachten hebt (lichamelijk of mentaal) kun je dit als een belemmering ervaren. Op het moment dat het je dagelijkse functioneren hindert, wordt het tijd om er iets aan te doen. Vitaliteit is een steeds belangrijker onderwerp in de huidige samenleving. Hoe beter je vitaliteit in balans is, hoe meer je persoonlijke welzijn ervaart. 

Jouw gedrag, jouw leefstijlpatronen, de keuzes die jij maakt in het leven vormen jouw balans in vitaliteit. Deze patronen komen voort uit bepaald gedrag dat wordt aangestuurd door je hersenen. Heb jij enig idee hoe jouw hersenen jouw gedrag manipuleren? Hoe kun je patronen doorbreken, zonder al te veel gedragsveranderingen te ondergaan? En hoe kun je een nieuwe leefstijl volhouden?

Door de jaren heen kom je steeds in een andere levensfase, jouw lichaam wordt ouder en heeft er al heel wat werkende uurtjes op zitten. Je lichaam heeft dan ook steeds andere behoeften. Tijd voor andere gedragspatronen, tijd voor aanpassing zonder al te veel gedoe.

Vitaliteit omvat de balans van de leefstijlvlakken plus jouw plekje in de maatschappij. Denk eens aan hoe jouw relaties zijn, oftewel jouw sociale netwerk. Maar ook jouw werk, jouw kijk op het leven en uiteindelijk jouw levensdoel. Misschien heb jij wel bepaalde gezondheidsproblemen of klachten welke niet meer weg zullen gaan, dit betekent niet dat je dan niet vitaal kunt zijn. De vraag is hoe ga jij daarmee om, hoe sta jij in het leven? Hoe is jouw mindset?

Klinkt bovenstaande bekend en heb jij iemand nodig om mee te sparren? Als coach help ik je graag naar nieuwe inzichten. 

Werkwijze

Wil jij na een oriënterend gesprek met mij aan de slag met jezelf? Dan plannen we een intakegesprek in, waarin we jouw hulpvraag bespreken. Verder zullen we jouw huidige leefstijl bespreken, n.a.v. het intakeformulier die je vooraf toegestuurd krijgt. Aan de hand van de uitkomst van dit gesprek maken we een plan van aanpak en kunnen we samen kijken hoeveel sessies er nodig zullen zijn. Tijdens het traject kan dit altijd nog aangepast worden, wanneer je denkt dat dat nodig is. Na de sessie krijg je altijd een verslag van wat er besproken is, via de mail toegestuurd.

Onze coachsessies kunnen plaatsvinden in mijn coachruimte of buiten tijdens een wandeling. De intake is wel altijd in mijn coachruimte. De duur van een sessie (ook de intake) zal 45-60 minuten zijn. Liever online gecoacht worden? Vraag naar de mogelijkheden.